Часовници Casio. Мъжки часовници Casio със сателитно сверяване на часа

Мъжките часовници на Касио притежават различни функции и измервателни инструменти, но има една серия часовници на марката Casio, която е уникална. Това са мъжките часовници Casio Radio Controlled – часовници, които коригират точността си и се синхронизират чрез радио сигнал, излъчван от атомен часовник с изключителна точност. Тези часовници са създадени за мъжете, които ценят изключително много точността на времето и самото време им е много ценно.

Мъжките часовници, сверявани чрез радио сигнал си работят напълно самостоятелно. Тънката ниша тук е, че ако часовника изостава или избурзва дори и с няколко милисекунди, получаването на сигнал от кулата на атомния часовник коригира тази разлика с времето и така часовника Касио е напълно точен и с актуално време. Когато се носи часовника и пътуваате някъде надалеч, когато преминете друга часова зона, Casio часовника се самосверява и Вие вече имате актуално време. Възможна е и ръчна настройка на часовника по зададена предварително часова зона. Другата интересна функция на тези мъжки часовници Casio е, че когато се преминава от лятно часово време към зимно часово време или обратното, часовника също прави корекции и актуализира времето.

В света има само няколко атомни кули, които подават радиосигнал към часовниците Casio. Най-близката атомна часовникова кула до България е тази в Германия. Тя се казва Physkalisch-Technische Bundesanstalt и се намира в град Braunschweig. Другата часовникова атомна кула, откъдето часовниците Casio получават сигнал е във Англия и се казва Национална физическа лаборатория Тедингтон – Лондон. В САЩ е Национален институт по стандарти и технологии във форд Колинс – Колорадо, и последната кула се намира в Япония – Токио – Национален център за измерване на времето. Това са четирите атомни часовникови кули в света, които коригират времето на часовниците Casio и го правят един изключително точен, без никакво отклонение мъжки часовник. Разбира се, всяка атомна часовникова кула си има свой собствен сигнал, който се изобразява на дисплея на Вашия мъжки часовник и Вие знаете от коя кула точно се сверява часовника Casio.

Честотата на кулата в Германия е DCF77 и работи на 77.5 kHz, в Англия е MSF, САЩ – WWVB, която е на 60 kHz. В Япония е BPC и работи на 68 kHz.

Часовници Касио отскоро започнаха и вграждането на тази функция и в другите си модели като Casio Edifice, Casio G-Shock, Casio Baby-G и часовниците Casio Protrek.

Реклами

Вашият коментар

Filed under Casio

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s